Κορωνοϊός: Τη 2η δόση του εμβολίου κάνουν σήμερα Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σακελλαροπούλου και Α. Τσίπρας

Συνεχίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα μας και ήδη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα λάβουν σήμερα την δεύτερη δόση καθώς είχαν εμβολιαστεί την πρώτη μέρα που ήρθαν τα εμβόλια στη χώρα μας σε μία κίνηση συμβολισμού.

Στις 8:30 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα χορηγηθεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο νοσοκομείο «Αττικόν», και στις 10:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ στις 10:00 έχει προγραμματιστεί για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι. Δεν προσήλθαν οι 733, ίσως λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο από τις 27 Δεκεμβρίου φτάνει τις 80.000.