Κρήτη: Δικαστικό θρίλερ για το θάνατο της Έφης Τσιχλάκη

Η οικογένεια μιλάει για δολοφονία – Επιμένει για την αυτοκτονία ο σύζυγος – Αύριο το β’βάθμιο δικαστήριο, μετά από έφεση του Εισαγγελέα Εφετών

Μία κρίσιμη δίκη είναι αυριανή στο εφετείο Χανίων για την υπόθεση θανάτου της Έφης Τσιχλάκη, που στις 22 Μαρτίου του 2016 άφηνε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι όπου ζούσε με το σύζυγό της στο Κολυμπάρι Χανίων. Αυτοκτονία ή δολοφονία

Το ζευγάρι που είχε παντρευτεί το 1998, περιγράφεται ως πολύ αγαπημένο και δεμένο. Το 2013 η Έφη πληροφορήθηκε πως, οριστικά, δε θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο παιδιά, γεγονός που την είχε  κλονίσει, αλλά σε ελεγχόμενο και αξιοπρεπές επίπεδο. Σύμφωνα με την πλευρά της οικογένειας της άτυχης γυναίκας που έφυγε λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 47 της χρόνια, η γυναίκα είχε μπει στην προεμμηνόπαυση και είχε πια εμπεδωθεί στο μυαλό της ότι δε θα μπορούσε να κυοφορήσει.

Τη μοιραία ημέρα, 22 Μαρτίου του 2016, περιγράφεται ότι ο σύζυγος που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως υποδοχή σε κέντρα διασκέδασης και συνοδεία υψηλών προσώπων, επέστρεψε στο σπίτι, με τη σύζυγό του να τον ρωτάει γιατί είχε αργήσει. Όπως περιγράφει ο σύζυγος μπήκε για μπάνιο, όταν άκουσε τον πυροβολισμό και βγαίνοντας είδε τη σύζυγό της στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο ξάδερφος της θανούσης, στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε τηλεφώνημα από στενή φίλη της άτυχης γυναίκας, η οποία τον ενημέρωσε πως η Έφη είχε βάλει τέλος στη ζωή της. Καθώς ο χρόνος περνούσε, στην οικογένεια γεννήθηκαν υποψίες ότι ο θάνατος δεν προήλθε από αυτοκτονία αλλά δολοφονία από το χέρι του συζύγου. Μάλιστα η οικογένεια της 47χρονης υποστηρίζει ότι του θανάτου, είχε προηγηθεί πάλη, καθώς – μεταξύ άλλων – στην κουζίνα βρέθηκαν σπασμένα αντικείμενα.

Όπως ανέφερε στο Cretalive η συνήγορος της οικογένειας, Κλειώ Παπαπαντολέων με βάση τις πραγματογνωμοσύνες των ιατροδικαστών η γυναίκα έφερε εκχυμώσεις και σωματικές βλάβες, ενώ εντοπίστηκαν και προθανάτια ίχνη στραγγαλισμού. Τα ευρήματα αυτά, η πλευρά της υπεράσπισης του συζύγου αποδίδει σε τραυματισμούς από εργασίες στην εξοχική κατοικία του ζευγαριού.

Ένα σημείο ακόμη που θεωρείται κομβικό αποτελεί το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν δεξιόχειρας, ωστόσο πυροβολήθηκε από την αριστερή πλευρά, ενώ στο δεξί της χέρι βρέθηκε σπασμένο μπιμπερό με το οποίο ετοιμαζόταν να ταΐσει ένα αρνάκι που είχε. Παράλληλα η ροή του αίματος ήταν προς την κατεύθυνση του μπάνιου και δεν διαπιστώθηκε διασπορά αίματος από τον φερόμενο αυτοπυροβολισμό στο κεφάλι. Όσο για τη βολίδα από το όπλο, βρέθηκε σφηνωμένη στον τοίχο σε ύψος 1.60 μ. κάτι που γεννά ερωτήματα σε σχέση με το σε ποια θέση βρισκόταν η γυναίκα όταν αυτοκτόνησε (αν όντως αυτοκτόνησε) ώστε να κατευθυνθεί προς αυτό το σημείο η βολίδα.

Από την πλευρά του συζύγου υποστηρίζεται ότι πρόκειται, ξεκάθαρα, για αυτοκτονία. Στα χέρια του συζύγου δε βρέθηκε ίχνος πυρίτιδας, που ωστόσο εντοπίστηκε στο χέρι της θανούσης, ενώ επίσης γίνεται αναφορά από την πλευρά της υπεράσπισης στο τετρασέλιδο γράμμα που είχε γράψει η κοπέλα. Αναφορικά με το γράμμα, η κ.Παπαπαντολέων αναφέρει πως είχε τη μορφή ημερολογίου και δεν αποτελεί επιστολή αυτοκτονίας. Στο γράμμα αυτό, σύμφωνα με τη δικηγόρο, γινόταν κατάθεση της απογοήτευσης της γυναίκας για την απαξιωτική και εξευτελιστική συμπεριφορά του συζύγου της προς εκείνη. Μάλιστα, προσθέτει η κ.Παπαπαντολέων, λίγο πριν το θάνατό της, η Έφη συνομιλούσε διαδικτυακά με τον αδερφό της που ζει στη Γερμανία, ενόψει της καθόδου του, οικογενειακώς, στην Κρήτη. Τα δύο αδέρφια συζητούσαν με ανυπομονησία για αυτό το ταξίδι και έκαναν πλάνα για κοινό εορτασμό των γενεθλίων τους, που ήταν σε κοντινές ημερομηνίες.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το σε πρώτο βαθμό το 2017 από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου με την απόφαση να είναι, κατά πλειοψηφία, αθωωτική για τον κατηγορούμενο – οι τρεις τακτικοί δικαστές τάχθηκαν υπέρ της ενοχής του συζύγου, ενώ οι 4 ένορκοι υπέρ της αθώωσής του. Μετά από άσκηση έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών, αύριο πρόκειται να γίνει το β’βάθμιο δικαστήριο στα Χανιά.

Πηγή: cretalive.gr