Κρήτη: Κλείνει τις εισόδους το ΠΑΓΝΗ μετά τα 41 κρούσματα

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα στο ΠΑΓΝΗ έπειτα από την εντόπιση των 41 κρουσμάτων κορωνοϊού σε ασθενείςσυνοδούς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Σύμφωνα με το creta24.gr, στο νοσοκομείο λειτουργεί πλέον μόνον η κεντρική είσοδος. Όλες οι άλλες έχουν κλείσει για να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για τους συνοδούς ασθενών. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης δήλωσε ότι η επιμόλυνση ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών. Πλέον, για να εισέλθει κάποιος στο ΠΑΓΝΗ θα πρέπει να έχει αποτελέσματα από rapid test ενώ χρειάζεται ειδική άδεια από τους διευθυντές των κλινικών για να μπουν συνοδοί ασθενών στο νοσοκομείο. Παράλληλα, όλοι οι νοσηλευόμενοι από σήμερα θα υποβληθούν σε τεστ PCR. 

Από την πλευρά του, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αντιδρά στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, ζητώντας να παραμείνουν ανοιχτές οι έξοδοι κινδύνου. Σύμφωνα με το Σωματείο, πρόκειται για μία επικίνδυνη απόφαση, καθώς δεν είναι δυνατόν ένα κτηριακό συγκρότημα όπως το ΠΑΓΝΗ, με πάνω από 2.000 εργαζομένους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να εξυπηρετείται από μία είσοδο.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να κλείσει ΟΛΕΣ τις εισόδους/εξόδους του νοσοκομείου με λουκέτα και να αφήσει ανοιχτή μόνο την κεντρική είσοδο.

Αυτή η κίνηση της διοίκησης φανερώνει ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και παίρνει επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο.

Δημιουργεί ανασφάλεια και επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.

Ενισχύει το συνωστισμό-συγχρωτισμό στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

Να αφαιρεθούν τα λουκέτα από τις εξόδους κινδύνου ώστε να μπορούν να ανοιχτούν από τη μέσα μεριά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία για την ασφάλεια.

Να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test σε χώρο έξω από το νοσοκομείο σε ΟΛΟΥΣ».