Κρήτη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών στον 30χρονο που έβγαλε μαχαίρι σε διευθύντρια σχολείου


Ένοχος για απειλή κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας του Δημοσίου κρίθηκε σήμερα ο 30χρονος που απείλησε με μαχαίρι διευθύντρια σχολείου στο Ηράκλειο απαιτώντας την άμεση εγγραφή του παιδιού του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 26 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει μέχρι την Παρασκευή χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το cretapost συνέβη χθες στις 12 το μεσημέρι όταν ένας 30χρονος Ρομά πατέρας πήγε σε σχολείο με σκοπό να προχωρήσει τη διαδικασία ώστε να εγγραφεί το παιδί του. Ο ίδιος συνάντησε την διευθύντρια της σχολικής μονάδας και κατά τη συζήτηση που είχαν εκείνος απαίτησε παράλληλα με την εγγραφή να λάβει απευθείας και το επίδομα που δικαιούται για την εγγραφή των Ρομά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διευθύντρια του σχολείου του είπε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό τη δεδομένη στιγμή καθώς η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και πρέπει να τηρηθεί εξηγώντας του με λεπτομέρειες όλα όσα πρέπει να γίνουν. Ο 30χρονος όμως βγήκε εκτός εαυτού και αφού άρχισε να βρίζει έβγαλε και μαχαίρι απειλώντας την.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον 30χρονο ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο 30χρονος παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων τονίζοντας ότι δεν είχε πτυσσόμενο σουγιά αλλά ένα μπερλόκ.