Κύπριες συμμαθήτριες που κόλλησαν κορωνοϊό στα πάρτι μιλούν από το παράθυρο

Η Ίος στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά το μεγάλο κορονοπάρτι που έγινε στο νησί και προκάλεσε έκρηξη κρουσμάτων με δεκάδες νεαρούς να νοσούν και να βρίσκονται από το μπαρ… στο μικρό δωμάτιο του ξενοδοχείου καραντίνας.

«Πώς φανταζόσασταν τις διακοπές σας και πως είναι τελικά;» ρωτά ο ρεπόρτερ του Mega και η απάντηση είναι η εξής: «Τελείως διαφορετικές. Οι διακοπές μας ήταν εδώ αλλά δυστυχώς δεν πήγαν όπως τις περιμέναμε».

Η Μιχαέλα και η Άντρια έφτασαν στην Ίο από τη Λεμεσό… Τα πρώτα συμπτώματα είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μετά το πάρτι των τελειόφοιτων… Το pcr όμως βγήκε αρνητικό κι έτσι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ίο.

«10 λεπτά πριν ξεκινήσει το ταξίδι ανέβασα πυρετό και νόμισα ότι ήταν από το κλιματιστικό γιατί είχα αρνητικό pcr. Στην πορεία στο ταξίδι ήμουν χάλια είχα πυρετό συνέχεια… και έπαιρνα Panadol για να περνάω τους ελέγχους θερμοκρασίας… Όταν ήρθα εδώ είπα να κάνω το τεστ για να είμαστε τελείως σίγουρες να μην κολλήσουμε αν τυχόν έχω… και τελικά βγήκα θετική», αναφέρει η μία κοπέλα.

Οι δύο κοπέλες είναι συμμαθήτριες και συναθλήτριες στην ομάδα στίβου. Η Άντρια είχε ξανανοσήσει πριν από 6 μήνες και είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει σε καραντίνα. Μιλώντας για τα συμπτώματα, τονίζει: «Αδυναμία και λίγο βήχα. Είναι λίγο οι διακοπές τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα. Πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί και εμείς φορούσαμε μάσκα. Εγώ είχα ξανακολλήσει και κόλλησα για δεύτερη φορά».

Πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο κόλλησαν και τις οικογένειές τους

«Κόλλησα όμως την αδερφή μου και τη μητέρα μου. Εγώ είμαι καλά εκείνες είναι χάλια έχουν πυρετούς συνέχεια και δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Ειδικά η μητέρα μου» λέει και συμπληρώνει: «Χαιρετίσματα στην Κύπρο την κάναμε διάσημη!».

Πολλά ξενοδοχεία στην Ίο φιλοξενούν τελειόφοιτους μαθητές που ήρθαν για πάρτι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και μπήκαν σε καραντίνα….

Έσπευσαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νησί

Ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων φαίνεται πως έσωσε το νησί αφού οι ντόπιοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90%!

Από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί τεστ στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 300 τεστ και βρέθηκαν μόλις 5 άτομα θετικά.