Κύπρος: Εμβολιάστηκαν οι υπουργοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού χορηγήθηκε σήμερα στα με κι του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι μόνο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης δεν εμβολιάστηκε, λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους, στο εξωτερικό, και θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα.

Οι υπουργοί και υφυπουργοί εμβολιάστηκαν το πρωί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως “αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “έχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο”.

“Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως οι ελάχιστες των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό, που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή”,είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να μην επηρεάζονται με τα όσα γράφονται για το εμβόλιο σημειώνοντας πως “μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων με AstraZeneca και δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες”.

“Συνεπώς για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστο: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο”, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων μέσα στο Πάσχα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα”.

Σήμερα εμβολιάστηκαν οι Υπουργοί Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ενέργειας, Υγείας, Παιδείας, Μεταφορών, Γεωργίας, ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.