Λαμία: Μωρό έπαθε σπασμούς στα χιόνια και το έσωσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες – Αγώνας δρόμου μέχρι το νοσοκομείο

Να πεθάνει κινδύνεψε 11 μηνών παιδάκι από τη Λαμία. Δύο νεαροί γονείς επέστρεφαν με αυτοκίνητο από την Αθήνα, όταν το μωρό τους παρουσίασε σπασμούς, εν μέσω μάλιστα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το αυτοκίνητο με την οικογένεια πλησίαζε τα διόδια Αφιδνών στη χιονισμένη λόγω της «Μπάρμπαρα» Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Ο Παντελής Φύκας και η Ευαγγελία Καλαμπαλίκη είδαν ξαφνικά το 11 μηνών μωρό τους να εμφανίζει σπασμούς και αμέσως να χάνει τις αισθήσεις του.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, με έκδηλη την αγωνία στα πρόσωπά τους αναζήτησαν βοήθεια στα διόδια των Αφιδνών, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή εξαιτίας και της κακοκαιρίας, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Ο πυροσβέστης Αντώνιος Χρηστιάς με τον συνάδελφό του, Χαράλαμπο Μπέκο από τον ΠΣ 3794 10ο Αθηνών που έτυχε να έχει βάρδια εκείνη την ώρα στο σημείο, ψύχραιμα πήρε το μωρό στα χέρια του. Το γύρισε αμέσως ανάποδα, θέλοντας να του ελευθερώσει την αναπνευστική οδό, παρουσία και του πληρώματος του άρματος της 1ης ΕΜΑΚ, Κωνσταντίνου Τέγα και Νικόλαου Μαγκούνη.

Πράγματι, πέτυχε το μωρό να ξαναβρεί την αναπνοή του και τότε ξεκίνησε ένας νέος αγώνας δρόμου για τους σοκαρισμένους γονείς.

Λαμία: Αναμμένοι φάροι και σειρήνες μέχρι το Παίδων Πεντέλης
Το περιπολικό Β-43 με πλήρωμα τον υπαρχιφύλακα Αθανάσιο Τσάκλα και τον αρχιφύλακα Γεώργιο Κέφη, αμέσως ανέλαβαν τη γρήγορη μεταφορά της μητέρας και του βρέφους στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, με τους αστυνομικούς να συνεννοούνται με συναδέλφους τους μέσω ασυρμάτου για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Εκεί, οι γιατροί ανέλαβαν, επίσης, πολύ γρήγορα το μωρό και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαγνώστηκε με ωτίτιδα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό πριν ανεβάσει απότομα πυρετό. Αν συνεχίσει να είναι απύρετο θα μπορέσει να επιστρέψει πολύ σύντομα στο σπίτι του στη Λαμία.

«Το ευχαριστώ είναι λίγο…», λέει, κλαίγοντας από συγκίνηση πλέον, η μητέρα του βρέφους στο LamiaReport, που ευχαριστεί όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, την Αστυνομία και φυσικά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

πηγή: newsit.gr