Λαμία: Σε στενή ψυχιατρική παρακολούθηση η γιατρός που απέτρεπε τους πολίτες να εμβολιαστούν

Σε στενή παρακολούθηση σε ψυχιατρική κλινική στην Αθήνα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η γιατρός από την Λαμία που απέτρεπε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη στο Κέντρο Υγείας της Λαμίας, όπου η συγκεκριμένη γιατρός σκορπούσε τρόμο και πανικό στους υποψηφίους προς εμβολιασμό με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί άμεσα από την θέση της. 

Σημειώνεται ότι η γιατρός το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αναπτύξει περίεργη συμπεριφορά τόσο στον εργασιακό της χώρο, όσο και στο σπίτι της, πράγμα που επιβεβαιώνει και το το LamiaReport σύμφωνα με το οποίο η μητέρα της βρέθηκε να καταθέτει στο ΑΤ Βόλου αίτημα ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης ανησυχώντας όπως εξήγησε για την υγεία της.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Λαμίαςόπου μετά και τις αναφορές που έγιναν παρήγγειλε την εξέταση της γιατρού από ψυχιάτρους Δημόσιου Νοσοκομείου. Η γυναίκα εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίαςκαι στην συνέχεια το βράδυ της Τετάρτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία περιπολικού μεταφέρθηκε σε εφημερεύον Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

Σύμφωνα και με τις δυο ψυχιατρικές γνωματεύσεις η γιατρός θα χρειαστεί για κάποιο διάστημα να νοσηλευτεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής καθώς παρουσίασε θέματα τα οποία χρειάζονται στενή παρακολούθηση. Η αντίστροφη μέτρηση για την γιατρό, που αποτέλεσε και την αιτία όπου απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα της από τονς Διευθυντή του ΚΥ Λαμίας Ηλία Καραγεώργο ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης όπου κατά ήταν βάρδια της απέτρεπε τους ασθενείς να κάνουν το εμβόλιο λέγοντάς τους απίθανα πράγματα όπως:

«Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε ειναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε…».

Οι υποψήφιοι προς εμβολιασμό έφτασαν στο σημείο να την ακούν σχεδόν σοκαρισμένοι με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι να κάνουν. Γίνεται λόγος πως κάποιοι έφυγαν τρομαγμένοι χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, ενώ κάποιοι άλλοι αγχώθηκαν τόσο που επικοινωνούσαν με τους γιατρούς τους ή τους συγγενείς τους και τους ρωτούσαν τι να κάνουν. Στο Κέντρο Εμβολιασμού προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με το προσωπικό να έχει βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση μη μπορώντας να αιτιολογήσει τη στάση της γιατρού. 

Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν και οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν και πάλι όταν έφτασε στο Κέντρο ο γιατρός και Διευθυντής του ΚΥ Λαμίας Ηλίας Καραγεώργος, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό ενώ μετά από παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, παραπέμφθηκε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας.