Λαϊκό: «Πέθαναν 2 ασθενείς περιμένοντας ΜΕΘ»

Εργαζόμενος στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας έκανε καταγγελία ότι δύο ασθενείς δεν άντεξαν και έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν να αδειάσει κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, Τ. Αντωνόπουλος, δήλωσε στον ΑΝΤ1:

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου».

«Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας» πρόσθεσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «με ράντζα COVID δεν μπορούμε να λέμε ότι ο πολίτης τη δύσκολη στιγμή της ζωής του βρίσκει αυτό που πρέπει».

«Εμείς», είπε, «βλέπουμε κορύφωση και αύξηση» και σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε πως πρέπει να ανοίξει ο ιδιωτικός τομέας. «Δεν μπορούμε να παίζουμε τη ζωή των πολιτών κορόνα – γράμματα».

Ο Διοικητής του ΓΝΑ Λαϊκό δεν διέψευσε την είδηση, μιλώντας λίγη ώρα αργότερα στον ΑΝΤ1, εξηγώντας την κατάσταση περαιτέρω.

«Σαν Λαϊκό και σαν μονάδα COVID εμείς φροντίζουμε όλους τους ασθενείς» σημείωσε ο κ. Χρήστος Αντωνόπουλος.

Όπως εξήγησε, «όταν είναι κατειλημμένα τα κρεβάτια, μέσα σε εύλογο χρόνο γίνεται η διακομιδή για να μην γίνει καθυστέρηση».

«Εμείς έχουμε απλές κλίνες COVID, αν χρειαστεί διασωλήνωση, δίνουμε την εντολή στο ΕΚΑΒ και γίνεται η διακομιδή» συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ότι διασωληνώθηκαν δύο άτομα, δεν πρόλαβαν να διακομιστούν και τελικά εξέπνευσαν ο Διοικητής του Λαϊκού ανέφερε:

«Ο ιός είναι τόσο επικίνδυνος που ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Δεν ήταν ούτε παράλειψη του νοσοκομείου, ούτε του ΕΚΑΒ. Το Σύστημα έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθει, κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατόν γίνεται».