Λος Άντζελες- Κορωνοϊός: Διαδηλωτές διέκοψαν την λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου

Εμβολιαστικό κέντρο στο Λος Άντζελες αναγκάστηκε να σταματήσει την λειτουργία του έπειτα από διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών και ακροδεξιών.

Αρκετές δεκάδες μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά των εμβολίων και υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κέντρου εμβολιασμών, στο Dodger Stadium, ένα από τα σημαντικότερα στις ΗΠΑ, διακόπτοντας προσωρινά τη λειτουργία του, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για σχεδόν μια ώρα διέκοψε την λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο, ανέφεραν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, αλλά η αστυνομία του Λος Άντζελες διέψευσε ότι είχε κλείσει το κέντρο και διαβεβαίωσε ότι θα διανεμηθούν τα εμβόλια. Οι ΗΠΑ, όπου έχει εμφανιστεί πλέον και η λίαν μεταδοτική.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι θα επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού, με 100 εκατ. δόσεις να χορηγούνται μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του. Η κομητεία του Λος Άντζελες, όπου τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν αυτόν τον χειμώνα, εμβολιάζει επί του παρόντος μόνο τους εργαζομένους των υπηρεσιών υγείας που είναι στην πρώτη γραμμή και τους πολίτες άνω των 65 ετών. Ακόμα και για αυτές τις ομάδες πολιτών ο προγραμματισμός ενός ραντεβού είναι πολύ δύσκολος, με τις δόσεις των εμβολίων των Pfizer-BioNTech και Moderna να είναι σε περιορισμένο αριθμό.