«Μάσκα μέχρι το καλοκαίρι» λένε επιστήμονες στην Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 77.696 και 352 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το σύνολο των διαγνωστικών τεστ, όμως, είναι λιγότερα απ’ ότι συνήθως, αφού δεν ξεπέρασαν τα 519.293, ενώ το 15% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.685 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.862. Από την αρχή της πανδημίας, δε, στην χώρα προσβλήθηκαν από τον ιό 10.001.344 πολίτες.

«Τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται, ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί η όλη αυτή τάση», δήλωσε πριν λίγο ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της πανδημίας. «Η Iταλία είναι σημείο αναφοράς, επίσης, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των πολιτών», πρόσθεσε. Ιταλοί επιστήμονες, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι, έστω και αν η μείωση των κρουσμάτων επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν προστατευτική μάσκα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι.

Παρά το ότι σε γενικές γραμμές, τέλος, τα ιταλικά νοσοκομεία «αντέχουν» την πίεση του νέου αυτού κύματος της πανδημίας, στην κεντρική περιφέρεια Αμπρούτσο, σε τέσσερις περιοχές της, δόθηκε «πράσινο φως» για την μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό και σε ιδιωτικές κλινικές. Σε ανακοίνωση του προέδρου της περιφέρειας, Μάρκο Μαρσίλιο, υπογραμμίζεται ότι θα μεταφερθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία μόνον ασθενείς οι οποίοι δεν χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.