”Μήδεια”: Η πολύωρη μάχη των εναεριτών, προς εξυπηρέτηση των πληττόμενων νοικοκυριών

Ο Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μας μιλά για τον δύσκολο αγώνα των εναεριτών και των εργαζομένων μπροστά σε ένα αντίξοο φαινόμενο που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας.

Αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι τεχνίτες σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, αυτοθυσία και επιμονή, καλούνται να σηκώσουν ανάστημα, απέναντι στη μανία της φύσης. Αποδεικνύουν κάθε φορά πως η κόπωση απέναντι στο καθήκον υστερεί. Η σωματική καταπόνηση πρέπει να καμφθεί και να επικρατήσει το υγιές πνεύμα. Είναι εκπαιδευμένοι να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και να επιλύουν, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στο δίκτυο. Διαθέτουν υψηλή κοινωνική ευαισθησία και έμπρακτα το αποδεικνύουν αντιμετωπίζοντας αγόγγυστα τις βλάβες που προκαλεί η κακοκαιρία στα δίκτυα, στέλνοντας το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε νοικοκυριό, επιχείρηση, νοσοκομείο κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές φορές, αναφωνούνται ως ήρωες, όπως και άλλα επαγγέλματα, με κοινωνικό αντίκτυπο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Η επίσημη ανακοίνωση των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ

Τα ανθρωπίνως δυνατά όρια, εάν χρειαστεί θα ξεπερασθούνΗ σημερινή ημέρα, με τις πρωτόγνωρες σε ένταση και διάρκεια καιρικές συνθήκες μας βρίσκει ως εργαζόμενους , γιατί έτσι το αισθανόμαστε, στο καθήκον και έτοιμους να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου.Οι απαιτήσεις των συνανθρώπων μας, των συμπολιτών μας, είναι απόλυτα κατανοητές και οι περισσότερες από αυτές, με αναλογική διαβάθμιση καθίστανται και επείγουσες!!!Η προσπάθεια μας για την αποκατάσταση των βλαβών έχει ξεκινήσει από εχθές που εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα, η αυξανόμενη όμως ένταση της κακοκαιρίας δημιουργεί νέα πεδία δράσης τόσο γεωγραφικά όσο και ποσοτικά!!!Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι γίνεται προσπάθεια πολλές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια, όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών-δυσλειτουργιών του Δικτύου. Παρ’ ότι οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να απαξιώσουν το τεχνικό προσωπικό «πρώτης γραμμής» που είναι η ραχοκοκαλιά της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας κάνει μηδαμινές έως ελάχιστες προσλήψεις και αγνοώντας το γεγονός ότι η κατάθεση ψυχής και σώματος που καθημερινά γίνεται πρέπει να αμείβεται.Το μόνο που ζητάμε είναι κατανόηση, γιατί οι ομολογουμένως ακραίες καιρικές συνθήκες μας δυσκολεύουν, αλλά κι εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι τα ανθρωπίνως δυνατά όρια, εάν χρειαστεί θα ξεπερασθούν, προκειμένω να μην μείνει κανένα νοικοκυριό, καμία επιχείρηση, κανένας συνάνθρωπος μας χωρίς ηλεκτρική ενέργεια όσο δύσκολη και σύνθετη εάν είναι η συνθήκη για εμάς τους εργαζομένους στα εργοστάσια και στα Δίκτυα!!!