Μαθητής στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να κάνει self test – Επανήλθε και μπήκε στην τάξη σταματώντας τα μαθήματα – Ποινική δίωξη στον πατέρα του

Για δεύτερη μέρα ο μαθητής της Β΄ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης που αρνείται να κάνει τεστ για τον κορονοϊό, προσήλθε για μάθημα χωρίς να έχει κάνει self test. Ο διευθυντής του σχολείου φυσικά δεν του επέτρεψε να μπει στην αίθουσα για μάθημα και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο.

Ο μαθητής δεν πείστηκε να αποχωρήσει και παρέμεινε στην αυλή. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο μαθητής μπήκε στην τάξη με τον διευθυντή να ακολουθεί τη διαδικασία και να αναβάλει το μάθημα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά παραμένουν στο προαύλιο.

Ο διευθυντής βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και με την εισαγγελία προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν το περιστατικό. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη χθες και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Ο μαθητής που αρνείται να κάνει self test επανήλθε στο σχολείο και τίναξε τα μαθήματα στον αέρα

Να σημειωθεί ότι χθές ο ίδιος μαθητή της Β΄ Λυκείου, ήθελε να παρακολουθήσει το μάθημα αλλά χωρίς να έχει τη βεβαίωση του self test.

Ο διευθυντής του σχολείου ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία. Στο σχολείο έσπευσε ο πατέρας του παιδιού ο οποίος σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Μάρκου αυτοαποκαλέστηκε “θεματοφύλακας του Συντάγματος” και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ τον αποκάλεσε και προδότη και ξεφτίλα.

Ο κ. Μάρκου μετά από επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης κάλεσε την αστυνομία και τελικά κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα.

Ποινική δίωξη

Ο 58χρονος πατέρας συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, σε συνέχεια της μήνυσης που υπέβαλε ο διευθυντής του σχολείου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για 4 αδικήματα και πιο συγκεκριμένα, για ηθική αυτουργία σε διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, απείθεια, εξύβριση, απειλή και διέγερση σε ανυπακοή.

Ο 58χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την υπόθεσή του.

Με πληροφορίες από voria.gr