Ματίνα Παγώνη: «Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown»

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως είναι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown. Στην συνέχει εξήγησε πως “θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου και επιπλέον τα δείγματα που είχαμε από τα μικρά καταστήματα που είχαν ανοίξει δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα”.

Χρειάζεται μεγάλος έλεγχος και ατομική ευθύνη τόνισε η κ. Παγώνη. Για τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να επιβληθούν διπλές μάσκες και να γίνονται self test στους υπαλλήλους. “Οταν προχωρήσουμε με τα εμβόλια τις αραιώνουμε και βάζουμε μια”, συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα σχολεία, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα self test στα φαρμακεία, θα τα έχουν κάνει εκπαιδευτικοί και μαθητές πριν ξεκινήσουν και ανά βδομάδα θα γίνεται πλήρης έλεγχος.“Ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στα φαρμακεία δεν μπορούν να ανοίξουν”, ανέφερε.

Περιμέναμε τα υψηλά νούμερα χθες γιατί είναι τα αποτελέσματα πριν από 15 ημέρες, από τις Απόκριες, πρόσθεσε η κ. Παγώνη για το ρεκορ εισαγωγών που σημειώθηκε χθες. “Το υπουργείο θα πρέπει να τρέξει τα κρεβάτια μαζί με τις προσλήψεις. Αλλιώς εκ των έσω; Είμαστε πολύ λίγοι για αυτά που κάνουμε” σημείωσε.

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Πας να κάνεις ένα λειτούργημα, δεν χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να σου πει τι να κάνεις. Το κάνεις μόνος σου”, κατέληξε.