Μυτιλήνη: Με λόγια χτίζει ανώγια, κατώγια και… ψυχιατρικές κλινικές ο Μουτζούρης

Για ακόμα μια φορά ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου υποσχέθηκε ότι «θα συζητήσει με τους εμπλεκόμενους» τη… ντροπή της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και βγήκε μια φωτογραφία με τους ενδιαφερόμενους

Η γνωστή λαϊκή ρήση «με τα λόγια έχτιζε ανώγια και κατώγια» φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περιφερειακή αρχή του Κώστα Μουτζούρη αλλά προπάντων στον ίδιο που εδώ και καιρό έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο υποσχεσιολογίας χωρίς όμως να πραγματοποιεί το ελάχιστό από αυτά.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση με το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής όπου παρά τις υποσχέσεις του Περιφερειάρχη για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο αυτό πρόβλημα μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα!

Στη συνάντηση δε που είχε ο κ. Μουτζούρης την Παρασκευή 20 Μαΐου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έσπευσε να διαβεβαιώσει για ακόμα μια φορά ότι «άμεσα θα το συζητήσουμε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να εξεύρουμε λύση». Αυτό δε το δημοσιοποίησε με ανακοίνωση του.

Αντίστοιχη διαβεβαίωση είχε δώσει ο κ. Μουτζούρης πριν από οκτώ μήνες και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη του στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει προκειμένου να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Τότε είχε πει πως έχει μιλήσει με τον διοικητή του Νοσοκομείου, και θα γίνει προγραμματική σύμβαση.Συγκεκριμένα ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι ««ήρθε ο κ. Καμπούρης μου έθεσε το θέμα και με έγγραφο του και η απάντηση είναι θετική».

Να σημειωθεί ότι καθώς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει αυτοτελή τεχνική υπηρεσία είναι αναγκαία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια προκειμένου να συνταχτούν οι μελέτες και κατόπιν να προχωρήσει η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου τον Απρίλιο του 2018 είχε κατορθώσει και υπογράψει αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου ύψους 2.448.000 ευρώ σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέλαβε την υλοποίηση των εργασιών μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Χίου.

Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και τρία χρόνια η περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη για το κτιριακό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αλλά προφανώς δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες όπως οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, συγγενείς και φίλους του κ. Περιφερειάρχη.

Άλλωστε ο κ. Περιφερειάρχης το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε πληθώρα συναντήσεων με φορείς, Συλλόγους κτλ και υπόσχεται σε όλους «ικανοποίηση των αιτημάτων τους»!

Μιλώντας στο «Ν» υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας τόνιζαν ότι τα περισσότερα από αυτά που υπόσχεται ο κ. Μουτζούρης στις συναντήσεις αυτές η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα για να ασχοληθεί ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν προβλέπονται κωδικοί χρηματοδοτήσεων οπότε μένουν μόνο «οι φωτογραφίες για τις δημόσιες σχέσεις του» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πηγή: stonisi.gr