Μύκονος: Κλειστά τα Κέντρα Υγείας του νησιού- Υποχρεωτικά rapid test ζητά ο Δήμαρχος

Συναγερμός έχει σημάνει στο κοσμοπολίτικο νησί της χώρας, καθώς την Παρασκευή εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό προκάλεσε το κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων του Κέντρου Υγείας του νησιού αφού εντοπίστηκαν κρούσματα, ενώ  την ίδια στιγμή, ορισμένοι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν.

Παράλληλα ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς έστειλε επιστολή στις 11/02/2021 προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζητάει να εφαρμοστεί υποχρεωτικό rapid test σε όσους επισκέπτονται το νησί, επισημαίνοντας ότι ήδη από τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου αφίχθηκαν εκατοντάδες άτομα ημεδαποί και αλλοδαποί, είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, είτε ως συνεργεία που ήρθαν να δουλέψουν στην οικοδομή, δεδομένης της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας , που παραδοσιακά εμφανίζεται αυτούς τους μήνες. Αυτές ακριβώς οι αφίξεις σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που επέδειξε μια μικρή μειοψηφία είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή υγειονομική εικόνα. Την ίδια ανάγκη για Rapid Test σε λιμάνια και αεροδρόμια εξέφρασε και η Σαντορίνη, όπως αναφέρεται στην αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φορτώμας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κρούσματα βρέθηκαν και σε Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για γιατρούς ή για νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό. Ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία (τα επείγοντα λειτουργούν κανονικά) από τη στιγμή που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν.