Μ. Γιαννάκος: «Κατέληξε και 19ος συνάδελφος μας από κορωνοϊό»

Έκκληση από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας μπροστά στη θέα των συνανθρώπων μας- υγειονομικών υπαλλήλων που καθημερινά μετράμε μία επιπλέον απώλεια από την μάστιγα του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του Μ. Γιαννάκου
«Βαρύ το τίμημα. Ένας ακόμη συνάδελφος μας έχασε τη μάχη για τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 7/1. Διοικητικός υπάλληλος του ΕΚΑΒ, μόλις 42 ετών. Υπηρετούσε στο Σταθμό  ΕΚΑΒ  Ξάνθης και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Covid-19 του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Παρότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, δεν κινδύνευσε από αυτά η ζωή του. Κατέληξε νικημένος από τον κορωνοϊό. Εκφράζουμε τα θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Είναι το 19ο θύμα του υγειονομικού πολέμου χωρίς να έχουμε την έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία, είναι απούσα. Επιπλέον, 14 ακόμη συνάδελφοι μας βρίσκονται διασωληνωμένοι. Φωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση να χαρακτηριστούν οι απώλειες των υγειονομικών κατά την διάρκεια της πανδημίας εργατικά ατυχήματα.
Τίποτα ακόμη. Η οικογένειες είναι σε απόγνωση, καθώς πολλές ζούσαν  αποκλειστικά και μόνο από τον μισθό των εκλιπόντων συναδέλφων μας».