Μ. Παγώνη: ”Στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού για να πετύχουμε σχετική ανοσία”

Εμβόλια και μέτρα η λύση για να απομακρυνθούμε από τον κορωνοϊό τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στις πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών σχετικά με την μείωση της παραγωγής των εμβολίων. Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και διεξοδικά στα εμβόλια καθώς και στον προγραμματισμό του εμβολιασμού ώστε να επιτευχθεί ανοσία. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο της Pfizer και αρχές Μαρτίου θα έχουμε της Μoderna. Θα μπει ηλικιακό όριο και στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε στις μελέτες τον απαιτούμενο αριθμό.

Επιπλέον, η κα Παγώνη είπε πως σε σχέση με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, είπε, πως ο στόχος είναι τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί ένα 60% για να πετύχουμε σχετική ανοσία. Γι αυτό, υπογράμμισε, λέμε να ενισχυθούν τα κέντρα εμβολιασμού και να δημιουργηθούν νέα.

Στο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της λένε ότι στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% του προσωπικού . Οι ενώσεις και η Ομοσπονδία ήταν από τις πρώτες που έκαναν τα σεμινάρια για τους εμβολιασμούς, οπότε κανείς δεν μπορεί να μιλήσει αυτή τη στιγμή για τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Σε ότι αφορά τα παιδιά είναι και αυτά ευάλωτα, αλλά όχι όπως οι μεγαλύτεροι και σωστά η Επιτροπή του υπ. Υγείας πήρε τις αποφάσεις για τα σχολεία, όμως, μπορούν να ελέγχονται τα κρούσματα με τα τεστ. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούν να παραμένουν τα σχολεία κλειστά λόγω κάποιων κρουσμάτων».