Νέα επίθεση σε διασώστες του ΕΚΑΒ: Γυναίκα έκανε γυαλιά-καρφιά το ασθενοφόρο

Νέα επίθεση δέχθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, την δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά από μια γυναίκα.

Το βράδυ της Τετάρτης, πλήρωμα ασθενοφόρου δέχθηκε κλήση από το Α.Τ Αγίας Βαρβάρας προκειμένου να κάνει διακομιδή μιας 66χρονης γυναίκας.

Η γυναίκα κάποια στιγμή επιτέθηκε στον διασώστη, ενώ έκανε γυαλιά-καρφιά το ασθενοφόρο. Η καταστροφική της μανία κορυφώθηκε όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο Δρομοκαΐτειο. Δεν δεχόταν με τίποτα να κατέβει από το όχημα για να την μεταφέρουν στα επείγοντα, και ό,τι είχε απομείνει το έσπασε. Τελικά, κλήθηκε η αστυνομία και έπειτα από εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διάσωσης από το ΕΚΑΒ, κάτοικος της περιοχής, επιτέθηκε στους διασώστες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλους του πληρώματος. Σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ:

“Σας ενημερώνουμε ότι ο δράστης της άνανδρης επίθεσης στον συνάδελφο μας, μετά την απολογία του στον ανακριτή προφυλακίστηκε. Το Δ.Σ. του Σωματείου ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που παρέστησαν στην κινητοποίηση της Δευτέρας 16 Μαΐου όπως και σήμερα 20 Μαΐου στα Δικαστήρια του Πειραιά.”