Νέος θάνατος υγειονομικού από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Ακόμα ένας νεκρός νοσοκομειακός γιατρός από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας τον αριθμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας στους 26.

“ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.
ΝΟΣΣΟΥΝΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ.
Χάσαμε και εικοστό έκτο συνάδελφο από κορωνοϊό. 62χρονος διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Έδωσε τη μάχη για τη ζωή στο ΑΧΕΠΑ πρώτα νοσηλευόμενος σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ. Δεν τα κατάφερε. Συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους.
Δεν είχε εμβολιασθεί.

ΝΟΣΣΟΥΝΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ.
Στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ νοσούν από κορωνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί. Εξ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιασθεί και περνάνε την ασθένεια στο πόδι.
Σας κοινοποιούμε τους νοσούντες συναδέλφους ανά νοσοκομείο.
Τους περισσότερους νοσούντες συναδέλφους έχει το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 53.
Στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς νόσσησαν περί τους 4000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοιο. Τώρα στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς νόσησαν 600 συνάδελφοι εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι.. Δύο συνάδελφοι με κορωνοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένων.
Επειδή όμως υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού που έγινε γνωστή με δελτίο τύπου και όχι με υπουργική απόφαση να κάνουν προληπτικά τεστ μόνο οι ενεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει όλοι.
. Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πιά δυνατότητα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα αν και πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν.
Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων.
Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες.
Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα.
Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα.
Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιασθούμε
Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους ασθενείς.”