Νικήτας Κακλαμάνης:«Οι δηλώσεις ειδικών προκαλούν σύγχυση στους πολίτες»

«Οι δηλώσεις των ειδικών για την πανδημία προκαλούν σύγχυση στους πολίτες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος παρατήρησε πως είναι δύσκολη πλέον η εξίσωση του κορωνοϊού.

Επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα είπε πως θα αναγκαστούμε να πάμε σε ένα σκληρό lockdown, σημείωσε ωστόσο ότι «δεν μπορείς να παραβλέψεις την πραγματική κατάσταση της οικονομίας».

Εκτίμησε πως θα αποκατασταθεί η ροή των εμβολίων ενώ είπε πως «οι προβλέψεις του καλοκαιριού για τον αριθμό εκείνων που θα έχουν εμβολιαστεί στη χώρα, ίσως πάνε προς το Σεπτέμβριο». «Εγώ πανηγύρισα, αν και ρομαντικός ευρωσκεπτικιστής, την κεντρική απόφαση της Κομισιόν να κλείσει τις συμφωνίες για όλα τα κράτη μέλη. Ήταν πράγματι μια απόφαση που μετά από πολλά χρόνια δικαίως μπορούσε να πει κανείς «να η λεγόμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Από εκεί και πέρα η γραφειοκρατία των Βρυξελλών τα έκανε θάλασσα. Είναι λάθος, και για αυτό δεν εισπράττεται δημοσκοπικά από τον κόσμο, να κατηγορεί η αντιπολίτευση με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ ότι για αυτό φταίει ο Μητσοτάκης και κυβέρνηση. Για όνομα του Θεού!», είπε.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ενωμένη η Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ σε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.