Νικόλαος Θωμαΐδης: «Δεν υπάρχει καμία μείωση ιικού φορτίου»

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, Νικόλαος Θωμαΐδης, μίλησε στον αέρα του ΣΚΑΪ και επεσήμανε πως τα νεότερα στοιχεία, από χθες το βράδυ, από τα λύματα, δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία μείωση στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Θωμαΐδης, εξήγησε πως η αύξηση που είχε ανακοινωθεί τέλη Ιανουρίου, ήταν περί το 200% και ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται να είναι της τάξης του -20%, ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.

«Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα, αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα» είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή επιπρόσθετα, αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων, διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση καθώς διαχρονικά είναι και η περίοδος που παρατηρούμε αύξηση των ιώσεων.