Νοσοκομεία – Προϋπολογισμοί: Τι αλλάζει από φέτος, πώς ωφελούνται οι ασθενείς;

«Με μεθοδικότητα και καλό συντονισμό ετοιμάστηκαν οι προϋπολογισμοί για το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο νοσοκομείο σε κάθε περιοχή της χώρας», δηλώνει στο ygeiamou.gr o υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Αδυναμία προγραμματισμού των διαγωνισμών για τα αναλώσιμα και τα φάρμακα που χρειάζονταν σε διάστημα έτους είχαν έως και το 2023 τα δημόσια νοσοκομεία. Η τρίμηνη καθυστέρηση έγκρισης των προϋπολογισμών έφερνε «αρρυθμίες» στη διαχείριση των οικονομικών των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα αρκετές φορές τα νοσηλευτικά ιδρύματα να ξεμένουν από υλικά και φάρμακα.

Για πρώτη φορά το 2024, τα νοσοκομεία έχουν ήδη, από τον πρώτο μήνα του χρόνου, παραλάβει τον προϋπολογισμό τους, γεγονός που τους επιτρέπει να διαχειριστούν καλύτερα διαγωνισμούς και προμήθειες για τους επόμενους 12 μήνες.

«Όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας έχουν έτοιμο τον προϋπολογισμό τους στην αρχή της χρονιάς. Αξιοποιώντας όλα τα συγχρονα εργαλεια διοίκησης με μεθοδικότητα και καλό συντονισμό ετοιμάστηκαν οι προϋπολογισμοί για το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο νοσοκομείο σε κάθε περιοχή της χώρας και έτσι μπορούν να προγραμματίσουν και να βελτιώσουν τη διαχείριση των οικονομικών τους που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση και απορρόφηση των πιστώσεων», αναφέρει στο ygeiamou.gr ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.