Νοσοκομείο Έδεσσας: Εις μνήμην του φίλου τους δώρισαν εξοπλισμό ΜΕΘ και συγκίνησαν τους συμπολίτες τους

Aντί στεφάνων για την κηδεία του φίλου τους, επτά φίλοι συγκέντρωσαν χρήματα, αγόρασαν και δώρισαν εξοπλισμό ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Ο εκλιπών Γιάννης Σταματίου ήταν αντιπρόδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» και κατέληξε, χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό. Οι φίλοι του αποφάσισαν εις μνήμην του να στηρίξουν όσους καθημερινά «αγωνίζονται» στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Έδεσσας, προσφέροντάς τους αναπνευστήρες, στολές και ειδικά μόνιτορ.

«Όταν έφυγε ο φίλος μας, η απώλεια ήταν τρομερή και σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, αντί να αγοράσουμε στεφάνια. Επικοινωνήσαμε με το νοσοκομείο της Έδεσσας, προκειμένου να μας υποδείξουν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και έτσι ενώ αρχικά συγκεντρώσαμε χρήματα μόνο οι στενοί του φίλοι, ξαφνικά άρχισαν να τηλεφωνούν και άλλοι πολίτες από την Έδεσσα για να συμβάλλουν στην προσπάθεια μας», είπε o. κ. Γιάννης Ζατζηπέργιου., μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, «διαπιστώθηκε στην πορεία, ότι υπήρξαν πολλοί φίλοι, συμμαθητές, σύλλογοι, εταιρείες που προσφέρθηκαν να καταθέσουν κάποιο χρηματικό ποσό στην μνήμη, όχι μόνο του Γιάννη, αλλά όλων των θανόντων συμπολιτών μας, συγγενών, συνεργατών από την πανδημία και με τον τρόπο αυτό να καλύψουν ανάγκες του Γενικού νοσοκομείου Έδεσσας. Υπήρξε συγκινητική συμμετοχή από ανθρώπους και φορείς της πόλης μας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 9.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράσαμε και δωρίσαμε στο νοσοκομείο, δύο μηχανήματα monitors UMEC10, ένα μηχάνημα HI FLO OXYGEN υψηλής ροής , ένα τροχήλατο παλμικό οξύμετρο, πιεσόμετρο, θερμόμετρο HR, καθώς και αναλώσιμα υλικά».

«Χρειάστηκε να πάμε από πόρτα σε πόρτα, για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για τη μνήμη του Γιάννη. Ήταν πολύ συγκινητική η προσπάθεια όλων και συγκίνησε και την οικογένεια» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τον φίλο του τόνισε πως ήταν «ένας ξεχωριστός συνοδοιπόρος, φίλος και από αυτούς τους ανθρώπους που δεν μιλάς με το στόμα αλλά με τα μάτια».

«Και όταν χάνεις τέτοιους ανθρώπους, είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς . Ήταν ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, συμμετείχε στα κοινά, είχε δημοκρατικές αρχές. Πάντα έλεγε ‘’η πραγματική ζωή δεν θέλει θεωρίες, θέλει έργα”» κατέληξε.