Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι δυο του γιατροί υπεύθυνοι για τον θάνατο του;

Μετά από το «θα χ@στεί πεθαίνοντας ο χοντρός» ανοίγει η υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι διάλογοι που είχαν ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ είναι η κορυφή του παγόβουνου των ευθυνών που έχουν οι θεράποντες ιατροί για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπουένος Άιρες.

Δυο μήνες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, και το όνομά του συνεχίζει να έχει κυριαρχικό ρόλο στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα, όμως όχι για τους λόγους που θα περιμέναμε, αλλά γιατί έχουν δημιουργηθεί τεράστια ερωτηματικά σχετικά με τη φροντίδα που είχε…

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης θρόμβου στον εγκέφαλο, με τον που τον χειρούργησε Λεοπόλδο Λούκε, να αντιμετωπίζεται αρχικά ως εθνικός ήρωας, αλλά πλέον να βρίσκεται ένα βήμα από το να του απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες για ιατρική αμέλεια.

Στην Αργεντινή, έχουν ξεσπάσει ήδη σάλος με τους διαλόγους του Λούκε και της Αγουστίνα Κοσάτσοφ, της ψυχιάτρου η οποία παρακολουθούσε τον ‘Πίμπε Ντ’ Όρο’ κι ήταν αυτή που τον ενημέρωσε την ημέρα του θανάτου του.

Μόλις άκουσα τα ηχητικά ντοκουμέντα και έκανα εμετό. Λούκε η ώρα της δικαιοσύνης έφτασε…», έγραψε στο Instagram η κόρη του Αργεντινού άσου, Ντάλμα Μαραντόνα, βάζοντας όμως στο κάδρο των ευθυνών και τον δικηγόρο του πατέρα της Ματίας Μόρλα καθώς όπως ανέφερε: «Ας μην ξεχνάμε ποιος ότι ο άνθρωπος που σύστησε τον Λούκε στον πατέρα μου και του έδινε μισθό ήταν ο Ματίας Μόρλα. Το μόνο που ζητάω από τον Θεό είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και όσοι είναι να πληρώσουν, να πληρώσουν».

Πλαστογραφημένη η υπογραφή του Μαραντόνα

Εδω και 10 ημέρες περίπου, οι γραφολόγοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν επιβεβαιώσει ότι η υπογραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα σε αίτημα που αφορούσε τον ιατρικό του φάκελλο και που έδινε το δικαίωμα στον Λούκε να τον.. αποσύρει (λίγες ημέρες πριν την επέμβαση) ήταν πλαστογραφημένη, ενώ το συγκεκριμένο έγγραφο (μαζί με τις πρόχειρες κόλες όπου ο πλαστογράφος προσπαθούσε να φτιάξει το καλύτερο αντίγραφο) βρέθηκαν στον έλεγχο της αστυνομίας στο σπίτι του νευροχειρούργου.


Η εισαγγελία ωστόσο δεν έχει κάνει κανένα επίσημο σχόλιο για τα παραπάνω, αλλά πηγή προσκείμενη στις δικαστικές αρχές ανέφερε πως η έρευνα έχει αποδώσει καρπούς.

Επιβαρυντικά στοιχεία βρήκαν οι αρχές στα κινητά τηλέφωνα των γιατρών, στα οποία υπάρχουν μηνύματα και κλήσεις, που μιλάνε οι δυο γιατροί, καθώς το ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε με τον διάλογο Λούκε, Κοσάτσοφ δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.

Μίλησε και η μαγείρισσα

Ένα από τα πρόσωπα που είδαν για τελευταία φορά ζωντανό τον Μαραντόνα ήταν και η προσωπική του μαγείρισα Ρομίνα Μιλάγκρος Ροντρίγκεζ.

Η «Μονόνα» όπως τη φώναζε ο Ντιέγκο γιατί του έφτιαχνε τις αγαπημένες του λιχουδιές, το βράδυ πριν το θάνατο του βρέθηκε στο δωμάτιο του όπου του πήγε σάντουιτς και φαγητό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ο Μαραντόνα ήταν ανόρεκτος αλλά αυτή επέμενε και τελικά όταν μάζεψε το πιάτο του αντιλήφθηκε ότι έλλειπαν κάποια από τα πράγματα που του πήγε. «Λένε ψέμματα όσοι διαδίδουν ότι δεν είχε φάει το βράδυ…», ήταν τα λόγια της ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί ολόκληρη η συνέντευξη της όπου θα μιλά και τις δραματικές τελευταίες στιγμές.

Οι διάλογοι των γιατρών

Σοκαριστική είναι η ψυχρότητα του Λούκε όταν μιλάει σε έναν από τους συνεργάτες του, αλλά και στην Κοσάτσοφ, ψυχίατρος, ενώ ο Μαραντόνα μπορεί να ήταν ήδη νεκρός.

«Ναι ρε μαλ…, φαίνεται πως ήταν καρδιακή ανακοπή και έχει πεθάνει. Θα χεστεί πεθαίνοντας ο χοντρός, δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Πάω προς τα εκεί» ακούγεται στην αρχή της τηλεφωνικής συνομιλίας να λέει ο Λούκε σε έναν από τους συνεταίρους του.

«Εμείς το κάναμε χειρωνακτικά, τώρα είναι με την ομάδα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν και τον διασωληνώνουν. Αλλά πρώτα ήμασταν εμείς 10-15 λεπτά, γιατί δεν ερχόταν το ασθενοφόρο» προσθέτει η Κοσάτσοφ για την απέλπιδα προσπάθεια ανάνηψης του Μαραντόνα, εν αναμονή του ασθενοφόρου.

Η συνέχεια του διαλόγου…

Λούκε:«Καταλαβαίνω, αυτή είναι η προσπάθεια ανάνηψης, αλλά αυτό που ρωτάω είναι: Συνεχίζουν την ανάνηψη ή τον διασωληνώνουν; Ανέκτησε τον σφυγμό ή δεν ανέκτησε τον σφυγμό; Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η καρδιά είναι ενεργή, γιατί αν έχει περάσει μισή ώρα, ουσιαστικά έχει πεθάνει. Αυτό θέλω να ξέρω».

Κοσάτσοφ:«Όχι, μπήκαμε στο δωμάτιο και ήταν παγωμένος. Αρχίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια ανάνηψης και ανέκτησε λίγο το χρώμα και ανέκτησε λίγο την θερμοκρασία σώματος. Όλο αυτό κράτησε περί τα δέκα λεπτά, όταν κάναμε το RCP χειρωνακτικά, η νοσοκόμα, ο «μαύρος» (σ.σ. ένας φίλος του Μαραντόνα) και εγώ. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Τώρα το έχουν αναλάβει εκείνοι. Δεν μας λένε πως είναι η κατάσταση. Εγώ βγήκα από το δωμάτιο, δεν μου λένε τίποτα».

Λούκε:«Εντάξει, το τελευταίο που θέλω. Εγώ είμαι καθ’ οδόν, θα είμαι εκεί σε σαράντα λεπτά. Τον σφυγμό του τον ένιωσες κάποια στιγμή ή δεν είχε σφυγμό; Εννοώ αν ανέκτησε τον σφυγμό, φαντάζομαι γι’ αυτό προσπάθησαν να κάνουν την ανάνηψη, αλλά αν ανέκτησε τον σφυγμό; Εσείς είδατε κάποια στιγμή να έχει και πάλι σφυγμό ή όχι; Ψυχραιμία, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας δύσκολος ασθενής και, εντάξει, θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντέξουμε ό, τι είναι να γίνει».