Ξέσπασμα από τον Ηλία Μόσιαλο: ”Αρκετά με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φόβου”

Συνεχή και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις ζητά ο καθηγητής καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε την τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου.

Προφανώς μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει ότι τους επόμενους μήνες, και αφού ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο ζήτημα της παραγωγής και διανομής εμβολίων, θα αρχίσουμε «να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και αλλού».

Ταυτόχρονα καλεί σε «συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας» και σε τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων».

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου αναφέρει τα εξής:

«Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θελουμε άλλους περιορισμούς. Να θελουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη.

»Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών. Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

»Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου».