ΟΛΜΕ: ”Ζητάμε εμβολιασμούς και μαζικά τεστ”

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού στις εκπαιδευτικές δομές.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» οι σχολικές μονάδες, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν κλείσει πλησιάζουν τις 100 ενώ οι σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν κλείσει τμήματα λόγω κρουσμάτων αγγίζουν τις 300.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα προκύπτει από τις συναθροίσεις γονέων, που πάνε να πάρουν τα παιδιά τους από τα δημοτικά, η αδυναμία ελέγχου προσέλευσης των παιδιών που έρχονται κατά ομάδες και η μετάδοση του ιού από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ζήτησε να υπάρξουν μέτρα πριν δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα όπως για παράδειγμα η αραίωση των τμημάτων η οποία είχε ζητηθεί εξ’αρχής αλλά δεν έγινε. Ο ίδιος χαιρέτισε την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί πλατφόρμα όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για rapid test ωστόσο υπογράμμισε την αναγκαιότητα της προτεραιότητας των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, η οποία όπως είπε «έχει πάει πίσω».

Τέλος, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς στα νησιά αλλά και όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 να εκμεταλλευτούν «αυτό το δώρο» και να κάνουν το εμβόλιο.