Ομοσπονδία Νεφροπαθών: Συμμετοχή στη Παγκόσμια Συμμαχία για την Υγεία των Νεφρών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νεφροπαθών στην Ελλάδα, ανακοινώνει με χαρά τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Συμμαχία για την Υγεία των Νεφρών.

Στην Παγκόσμια Συμμαχία για την Υγεία των Νεφρών εκτός από την ΠΟΝ συμμετέχουν επίσης Σύλλογοι ασθενών και Ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο όπως :

European Kidney Patients Federation (EKPF)

Federación Nacional de Asociaciones, Spain
Kidney Care UK
Kidney Foundation Canada
NEF Project, Mexico
National Kidney Foundation
American Kidney Fund
Kidney Health Australia
Kidney Tec, China
Renaloo, France
Panhellenic Association of Nephropathies
Irish Kidney Association
Kidney Patients Association of the Netherlands
Dutch Kidney Patients Association
Norwegian Society for Kidney Disease Patents and Transplanted Patients
Portuguese Association of Renal Insufficiencies
United Patients Association of Slovenia (ZDLBS)
Asociación Trasplante y Vida Santiago Del Estero, Argentina
FENAPAR, Brazil
Kidney Diseases Prevention Foundation, Taiwan
National Kidney Foundation of Malaysia
National Kidney Foundation Singapore

Η Παγκόσμια Συμμαχία για την Υγεία των Νεφρών οραματίζεται συστήματα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τη χρόνια νεφρική νόσο ως προτεραιότητα δημόσιας υγείας. Διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς σε κίνδυνο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο και έγκαιρη θεραπεία, η εξέλιξη της νόσου μπορεί να επιβραδυνθεί και να αποτραπεί η θνησιμότητα. «Με την συμμετοχή μας, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την φωνή των νεφροπαθών, να προωθήσουμε την ευαισθητοποίηση και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη προγραμμάτων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των νεφρικών παθήσεων», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία προτίθεται να συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα, εκδηλώσεις και εκστρατείες που υλοποιεί η Παγκόσμια Συμμαχία, συνεισφέροντας με την εμπειρία και τη φωνή της στον κοινό αγώνα για την βελτίωση της υγείας των νεφρών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή της ΠΟΝ είναι διαθέσιμες στο επίσημο site της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Υγεία των Νεφρών https://globalkidneyalliance.org/, όπου ήδη έχει καταχωρηθεί και το logo της ΠΟΝ.