Ο Π.Ο.Υ. “ανησυχεί” για πιθανή αύξηση θανάτων από τον covid-19, αλλά…

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) διατύπωσε την ανησυχία της ότι την εκτόξευση που καταγράφεται πρόσφατα παγκοσμίως στον αριθμό των νέων κρουσμάτων Covid-19 θα ακολουθήσει ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός θανάτων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 5.000 την ημέρα.

Σχεδόν 20.000 μολύνσεις την ημέρα εντοπίζονται στη Βρετανία και την Ιταλία, ενώ η Ελβετία και η Ρωσία βρίσκονται μεταξύ των κρατών που καταγράφουν ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό παγκοσμίως και 1,1 εκατομμύριο έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
«Οι αυξήσεις στη θνησιμότητα καθυστερούν πάντα σε σύγκριση με την άνοδο των κρουσμάτων κατά περίπου δύο εβδομάδες», δήλωσε η Σουμία Σουαμινάταν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης του ΠΟΥ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τί δεν είπε το Ρόιτερς:

Στην έρευνά του το πρακτορείο Ρόιτερς, όμως, δεν ανέφερε (δεν ήξερε ή δεν έψαξε ή δεν το σκέφτηκε) αν έγινε έστω και μία νεκροψία σε αυτό 1,1 εκατομμύριο των νεκρών που αποδόθηκε στον covid-19. Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά αν ταυτόχρονα με τους θανάτους λόγω του ιού, έχουν μειωθεί ή όχι οι άλλες, οι… παραδοσιακές αιτίες θανάτου, όπως από καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο, ζάχαρο κλπ.

«Χάνουμε αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 ανθρώπους την ημέρα… επομένως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ότι τα ποσοστά θανάτων μειώνονται» ήταν η δήλωση της επιστήμονος!