Πάρτι χωρίς αποστάσεις στο ΑΠΘ – Αλκοόλ και μουσική στη Θεσσαλονίκη

Εκεί όπου από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες το ΑΠΘ «σφύζει» από ζωή, μουσικές και άφθονο αλκοόλ. Τετάρτη βράδυ λοιπόν (14-04-2021), λίγα λεπτά πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης «αδειάζουν», όμως υπάρχει ένα «hot spot» που διατηρεί τη διασκέδαση παρά την εφαρμογή του lockdown.

Όλοι οι δρόμοι των φοιτητών οδηγούν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου τα παιχνίδια στα γρασίδια, οι μουσικές και το αλκοόλ, αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες άτομα που κατακλύζουν τους ανοιχτούς χώρους και τα σκαλοπάτια του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Παρέες των πέντε και δέκα νεαρών «γεμίζουν» το πράσινο της Φιλοσοφικής Σχολής, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στο Χημικό, το Βιολογικό και -φυσικά- στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Τα μουσικά όργανα των φοιτητών «σπάνε» τη σιωπή του lockdown σε κάθε γωνιά του Πανεπιστημίου, ενώ στα περίπτερα παραπλεύρως της Φιλοσοφικής Σχολής σχηματίζονται ουρές από νεαρά άτομα που προμηθεύονται αλκοόλ, με τις μπίρες να έχουν την… τιμητική τους.

Εντός του campus μάλιστα συρρέουν κατά δεκάδες και τα μηχανάκια delivery, όπου παραδίδουν τις παραγγελίες των φοιτητών από αλκοόλ, φαγητά και τσιγάρα. Άλλα άτομα έρχονται μαζί με σχοινάκια, μπάλες του βόλεϊ ακόμη και ταχυδακτυλουργικό εξοπλισμό επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους.

Στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι φοιτητές έστησαν προτζέκτορα μπροστά από το άγαλμα του αρχαίου φιλόσοφου που απεικονίζει σε «λούπα» κουτάκια για την Ελληνική Αστυνομία, εμπνευσμένη από το πασίγνωστο βιντεοπαιχνίδι Tetris.

«Είναι μία αξιόπιστη και καλή λύση η “έξοδος” μας στο ΑΠΘ μέσα στο lockdown. Υπάρχουν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, δεν προκαλούνται εντάσεις και γενικότερα είναι οικογενειακό και ατμοσφαιρικό το κλίμα”, σημειώνει χαρακτηριστικά η Ρ.Τ., φοιτήτρια σε σχολή του Πανεπιστημίου.

«Μπορεί να ερχόμαστε στο ΑΠΘ παρά την απαγόρευση, όμως νιώθουμε ότι είναι ένα σημείο στην “καρδιά” της πόλης όπου τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα μπορούμε να περάσουμε καλά. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ήδη τόσο καιρό κλεισμένοι στα σπίτια μας, έχουμε εκφράσει τα αιτήματά μας ως φοιτητές και όσο το καιρικό κλίμα είναι καλοκαιρινό είναι μια καλή λύση για να “ξεσκάμε”. Υπάρχουν άτομα που τελειώνουν τη δουλειά τους 9 το βράδυ, έρχονται για ένα ποτό ή μια μπίρα και μετά φεύγουν”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο thesstoday.gr, η Αθανασία, φοιτήτρια στο Μηχανολογικό του ΑΠΘ.