Πάτρα: Απατεώνες άρπαξαν 37.500 ευρώ με πρόσχημα επιδοτήσεις και… επιστροφές χρημάτων

Οργιάζουν οι απατεώνες που εξαπατούν τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες στην Πάτρα, αφού σε ένα 24ωρο κατάφεραν να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς δυο γυναικών, με προφάσεις που τουλάχιστον στη μια περίπτωση αγγίζουν τα όρια του… παραλόγου!

Θύμα ήταν μια υπάλληλος συμβολαιογραφικού γραφείου, στην οποία τηλεφώνησε ένας άγνωστος που συστήθηκε ως λογιστής και την διαβεβαίωσε ότι δικαιούται επιδότηση από την περίοδο της πανδημίας, επειδή οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές! Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να της πει ότι, για να της καταβληθεί το επίδομα, δεν πρέπει να έχει καταθέσεις στο λογαριασμό της! Η γυναίκα πείστηκε και μετέφερε συνολικά 14.000 ευρώ σε πέντε αριθμούς λογαριασμών που της έδωσε ο δράστης, ο οποίος φυσικά διέκοψε κάθε επαφή μαζί της.

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια 50χρονη στην Πάτρα, της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ και της είπε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την κατανάλωση ρεύματος. Στη συνέχεια, της έστειλε ένα e-mail που περιείχε link και της ζήτησε να πληκτρολογήσει τους κωδικούς του e-banking της. Όταν η 50χρονη το έκανε, διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό της μεταφέρθηκαν σε άλλους συνολικά 23.500 ευρώ. Και για τις δυο υποθέσεις υποβλήθηκαν καταγγελίες στην Ασφάλεια, η οποία διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τους απατεώνες.