Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας

Η πόλη της Καλαμπάκας, ο Νομός Τρικάλων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία έχουν βυθιστεί στο πένθος, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σινάνης, δήμαρχος Μετεώρων μέχρι το 2019 και επικεφαλής της αντιπολίτευσης τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο 66χρονος Χρήστος Σινάνης νοσηλεύονταν με covid-19 τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το trikalavoice. 15 μέρες τώρα δε, ήταν στη ΜΕΘ covid-19 του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λόγω επιπλοκών. Έδωσε γενναία μάχη, αλλά δεν άντεξε…

Άνθρωπος της αγοράς, πετυχημένος επιχειρηματίας-φαρμακοποιός, ασχολήθηκε από τα νεανικά του χρόνια με τα κοινά. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και πρωτοπόρος της θεατρικής σκηνής “Επί Σταγών”. Το 2014 εκλέχτηκε πανηγυρικά δήμαρχος Καλαμπάκας και στην 5ετή θητεία του άφησε τη σφραγίδα του. Επέμεινε και έτρεξε ο ίδιος τις διαδικασίες για μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε “Δήμο Μετεώρων” προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει τοπωνύμιο διεθνώς γνωστό και αναγνωρισμένο. Το πέτυχε. Έθεσε ως στόχο να γίνει από προσωποπαγής μόνιμη η Μητρόπολη Σταγών και Μετώρων και το πέτυχε. Το 2017 εκδόθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. 

Έτρεξε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα έργων και μέσα στην 5ετία άλλαξε την πόλη της Καλαμπάκας και τα χωριά της περιοχής.

Στις εκλογές του 2019 βγήκε πρώτος συνδυασμός με 43,79% και πήγε με προβάδισμα στο δεύτερο γύρο έναντι του εκλεγέντος τελικά δημάρχου Θοδωρή Αλέκου που είχε λάβει 37,73%. Είχε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με 14 συμβούλους.

Εκτός από πετυχημένος πολιτικός και επαγγελματίας, ήταν και οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του Ιωάννα, επίσης φαρμακοποιό, ευτύχησε να αποκτήσει τρεις κόρες και να χαρεί εγγόνια.

Ο Χρήστος Σινάνης ήταν οραματιστής, αγαπούσε τον τόπο του και θυσίαζε όλο τον προσωπικό του χρόνο για να ασχοληθεί με αυτόν. Είχε χιούμορ, ήταν άνθρωπος της παρέας και γενναιόδωρος…