Πέτσας: «Θα υπάρξουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους, αλλά όχι ακόμα»

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, την κατάργηση του SMS στο 13033 και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στο ΣΚΑΪ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως “μπορούμε σιγά σιγά να ανοίγουμε χωρίς να έχουμε κοινωνικό ρίσκο”, καθώς και ότι “είμαστε κοντά το τέλος του SMS αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές”.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν λυθεί τα προβλήματα με τα self tests, τα οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα. 

Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν, ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα. 

Ο υπουργός σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και έχουν κάνει την μία μόνο δόση του εμβολίου.