Παγκόσμια Ημέρα Γιατρού: «Οικοδομώντας το μέλλον»

Με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον περασμένο Απρίλιο για το σχέδιο το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», το οποίο προβλέπει την ενίσχυση, τη βελτίωση και τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, της Πρόληψης και της Ψηφιακής Υγείας, η ελληνική Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναμένει τις κυβερνητικές ανακοινώσεις του επιμέρους σχεδίου δράσης για τη Μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ευχόμενη «να είναι τέτοιο που αυτή τη φορά να μπορούμε να το αγκαλιάσουμε όλοι και μαζί να οικοδομήσουμε το Μέλλον της Υγείας προς όφελος του ελληνικού πληθυσμού».

Οικοδομώντας το μέλλον με Οικογενειακούς Γιατρούς

H Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού (World Family Doctor Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου και καθιερώθηκε το 2010 από την WONCA για να επισημάνει το ρόλο και τη συμβολή των Οικογενειακών Ιατρών και των Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό θέμα του εορτασμού είναι «Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς!» και βασίζεται σε τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες με βασικά στοιχεία για να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις προς ένα καλύτερο μέλλον: 

– Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και Ομάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας: οι Οικογενειακοί Γιατροί που συνεργάζονται με διεπιστημονικές ομάδες επαγγελματιών υγείας είναι το κλειδί για την ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας και την παροχή προσιτής και υψηλής ποιότητας φροντίδας σε όλους.

– Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και Ασθενείς: οι Οικογενειακοί Ιατροί υιοθετούν μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, παρέχουν συνεχή υποστήριξη σε ασθενείς και κοινότητες και διασφαλίζουν τη συνέχεια της φροντίδας σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Οι ασθενείς βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της γιορτής.

– Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και νέες τεχνολογίες: εν μέσω της πανδημίας COVID-19, νέες τεχνολογίες έχουν αναδειχθεί ως θεμελιώδη εργαλεία για τους επαγγελματίες υγείας να συνεχίσουν την αποστολή τους.

– Οικοδομώντας το Μέλλον με Οικογενειακούς Ιατρούς και εσάς: ποια είναι τα δομικά στοιχεία που εσείς θεωρείτε βασικά για το μέλλον; Συμμετέχετε, υψώστε τη φωνή σας, μοιραστείτε τις δραστηριότητες και τις προσπάθειές σας και συμβάλλετε στην οικοδόμηση του μέλλοντος με τους Οικογενειακούς Γιατρούς.