Παγώνη: Αποκλιμάκωση της Όμικρον στα μέσα Φεβρουαρίου

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εκτιμά ότι η αποκλιμάκωση του ισχυρού πανδημικού κύματος δεν θα έρθει πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Αργεί η «εκτόνωση» του «εκρηκτικού» μείγματος της Δ΄΄ελτα με την Όμικρον που επισκίασε φέτος τις γιορτ΄ές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη.

Η εκτίμηση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ είναι ότι περίπου στις 15 Ιανουαρίου θα βρεθούμε στην κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον και περίπου στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει αποκλιμακωθεί η κατάσταση σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά κορονοϊού από τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Όμικρον σχολίασε η κ. Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο στόχος είναι τα περιστατικά της Όμικρον να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Πρόσθεσε ότι «χτυπάει» τις μικρές, αλλά και τις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, όπου η τρίτη δόση του εμβολιασμού μπορεί να τις προστατεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αναφορικά με τα σχολεία εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Επισήμανε όμως πως θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.