Παναγιώτης Παπανικολάου: «Χρειαζόμαστε προσωπικό και υποδομές»

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της «Νίκαιας» και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, στανοσοκομεία της Αττικής τα πράγματα δεν είναι καλά από την περασμένη Δευτέρα, καθώς υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα με ταυτόχρονη αύξηση της προσέλευσης των ασθενών προς νοσηλεία τόσο για κορονοϊό όσο και για λοιπή νοσηρότητα.

«Έστω και τώρα πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με προσωπικό και με υποδομές», υπογράμμισε στο Mega και εξήγησε πως υπάρχουν κτηριακές νοσοκομειακές δομές στο δημόσιο, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες, καθώς και ικανός τεχνικός τομέας που θα μπορούσε να αναλάβει την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Νίκαιας» υπάρχουν 24 κλίνες που έχουν αναπτυχθεί με υποστελέχωση και πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρντ. Συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 1.092 καθώς και μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το 95% των κλινών είναι κατειλημμένες.

Τέλος μίλησε για το νέο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση το οποίο αφορά στην έκδοση εξιτηρίων και τα Σαββατοκύριακο. Για αυτό είπε πως «δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αστεία καθαρά επικοινωνιακά μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια».