ΠΟΕΔΗΝ: Εμβολιασμοί κατ’ εξαίρεση στα Ιωάννινα

Περίπου 50 εργαζόμενοι σε συγκεκριμένη εταιρία εμβολιάστηκαν κατ’ εξαίρεση στα Ιωάννινα χωρίς να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που έχει προτεραιότητα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων εμβολιάστηκαν περίπου 50 εργαζόμενοι συγκεκριμένης πτηνοτροφικής μονάδας της περιοχής με κανονικά ραντεβού από το ηλεκτρονικό σύστημα. 

«Ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί από τους συναδέλφους των εμβολιαστικών κέντρων επειδή ήταν εμφανώς σε μικρότερες ηλικίες. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων σταμάτησαν τους εμβολιασμούς των εν λόγω ατόμων και έστειλαν την υπόθεση στον εισαγγελέα. Από τις ακυρώσεις των ραντεβού διαπιστώνει κανείς ότι είχαν κλείσει ραντεβού παρα πολλά άτομα από την εν λόγω επιχείρηση. Είναι πολύ σοβαρή η υπόθεση. Τα Νοσοκομεία έπραξαν παρά πολύ σωστά. Θα πρέπει όμως να διερευνηθεί πως έκλεισαν ραντεβού τα εν λόγω άτομα για εμβόλιο εκτός σειράς; Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι έκλεισαν ραντεβού μέσω της επιχείρησης; Ποιοί μεσολάβησαν για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων της εν λόγω επιχείρησης εκτός σειράς; Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά. Πόσοι άλλοι κλείνουν ραντεβού εκτός σειράς την ώρα που δεν εμβολιασθηκαν ακόμη οι ευπαθείς ομάδες;», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.