ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνο παιδιατρικά νοσοκομεία να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα ηλικιωμένων

Για επικίνδυνη απόφαση τα παιδιατρικά νοσοκομεία να αποτελέσουν εμβολιαστικά κέντρα για ηλικιωμένους πολίτες κάνει λόγο, με ανάρτησή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, ενημερώνει πως το Σάββατο θα γίνει στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» 200 εμβολιασμοί σε άτομα των 85 ετών και άνω.

Το εμβολιαστικό κέντρο διαθέτει τέσσερις εμβολιαστικές μονάδες κι αναμένεται να το επισκεφθούν μαζί με τους συνοδούς περίπου 400 άτομα.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως οι ηλικιωμένοι είναι φορείς σε πολυανθεκτικά μικρόβια, που είναι επικίνδυνα για τα νοσηλευόμενα παιδιά, ενώ το εμβολιαστικό κέντρο είναι μόνο για τους εργαζόμενους και είναι ακατάλληλος χώρος για τους ηλικιωμένους, καθώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

«Το εμβολιαστικό κέντρο είναι στελεχωμένο από παιδιάτρους και όχι από γιατρούς ειδικοτήτων που επιβάλλει το πρωτόκολλο για να αντιμετωπίσουν ενήλικα άτομα. Τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα παιδιατρικά Νοσοκομεία και γενικότερα για όλα τα νοσοκομεία» αναφέρει η Ομοσπονδία.