ΠΟΕΔΗΝ: Η αλήθεια για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το πρόβλημα έγκειται στο ότι όσοι υγειονομικοί επιθυμούν τώρα να εμβολιαστούν πρέπει να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με αποτέλεσμα το ραντεβού να κλείνεται σχεδόν δύο μήνες μετά.

Με αφορμή τα όσα καταλογίζονται από την κυβέρνηση για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε υγειονομικούς η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι ουσιαστικά την ευθύνη την έχει το υπουργείο Υγείας και η προβληματική οργάνωση του εμβολιασμού που δεν επιτρέπει γρηγορότερους ρυθμούς εμβολιασμών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το πρόβλημα έγκειται στο ότι όσοι τώρα επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με αποτέλεσμα το ραντεβού να κλείνεται σχεδόν δύο μήνες μετά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι απαιτείται ο εμβολιασμός των υγειονομικών να γίνει εκτός ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο κ. Γιαννακός δίνει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για να δείξει ποια είναι η αλήθεια πίσω από όλα όσα λέγονται εσχάτως. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης υγειονομικός νόσησε από κοροναϊό πριν συμπληρωθεί η λίστα του νοσοκομείου με τους γιατρούς και νοσηλευτές που επιθυμούν να εμβολιασθούν.

Στη συνέχεια πήγε και δήλωσε συμμετοχή στον εμβολιασμό, εγγράφηκε στη λίστα αλλά του είπαν ότι θα εμβολιασθεί σε δεύτερο χρόνο αφού ελεγθεί πρώτα για αντισώματα.

Ελέγθηκε για αντισώματα και δεν διαθέτει. Αμέσως μετά πήγε λοιπόν να εμβολιασθεί στο εμβολιαστικό κέντρο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου που εργάζεται και η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο.

Έτσι θα αποκτήσουν αντισώματα στο τρίτο κύμα;

Τον παρέπεμψαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για ραντεβού. Πράγματι μπήκε στη πλατφόρμα και του έκλεισαν ραντεβού 19 Μάρτη για τη πρώτη δόση και 9 Απρίλη για τη δεύτερη.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο «το ίδιο συμβαίνει και για τους συναδέλφους που δεν δήλωσαν συμμετοχή στη λίστα και τώρα επιθυμούν να εμβολιασθούν».

«Ποιος υγειονομικός θα αποκτήσει αντισώματα στο τέλος του τρίτου κύματος της πανδημίας;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ που ζητάει δεύτερη ευκαιρία εκτός πλατφόρμας για τους υγειονομικούς που θέλουν να εμβολιαστούν.