ΠΟΕΔΗΝ: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός που κάλυπτε Εμβολιαστικό Κέντρο- Ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Θετικός βρέθηκε στον κορωνοϊό γιατρός που κάλυπτε Εμβολιαστικό Κέντρο στην Ναύπακτο, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να φοβούνται για μεγάλη διασπορά.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός είχε κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου.

Τονίζεται ότι ο ίδιος είχε υποβληθεί σε μοριακό τεστ κορωνοϊου την Πέμπτη και την Παρασκευή λειτούργησε το Εμβολιαστικό Κέντρο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύμανση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Εφημερίες στην Αττική

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να καταργήσει την εφημερία του Ασκληπιείου για τα ορθοπεδικά περιστατικά. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετεί ατυχήματα  των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά από άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Λένε για  εξοικονόμηση προσωπικού και χώρων λόγω  κορωνοϊού.

Το Αττικό εφημέρευε χθες και έκανε 65 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού. Ανέπτυξε  και υπάρχουν αυτή τη στιγμή 50 ράντζα με γενικά περιστατικά.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Παρά τις πρόχειρες και αυτοσχέδιες ΜΕΘ που λειτούργησαν σε χειρουργικές αίθουσες, σε δωμάτια κλινικών με υποτυπώδη εξοπλισμό και ελάχιστο ενεκπαίδευτο προσωπικό, έχουμε και σήμερα 52 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ. Τραγικό είναι ότι 30 εξ αυτών των διασωληνωμένων ασθενών έχουν πολλές ημέρες εκτός ΜΕΘ και  δεν έρχεται η σειρά τους για να απορροφηθούν. Προφανώς δεν πληρούν τα κριτήρια εναντι άλλων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 6

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 4

ΕΛΠΙΣ. 4 σε αυτοσχέδια μαφ σε θάλαμο κλινικής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 9 σε λίστα αναμονής 

ΤΖΑΝΕΙΟ. 4

ΘΡΙΑΣΙΟ 2.

ΝΙΚΑΙΑ 15.

ΛΑΙΚΟ 2.

ΕΡΥΘΡΟΣ. 6

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΒΝ 52.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Αρχίζει να θυμίζει Νοέμβριο. Χθες εφημέρευε το νοσοκομείο Παπανικολάου και εισήχθησαν 55 περιστατικά κορωνοϊού και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 35 διασωληνωμένα περιστατικά. Είμαστε στα πρόθυρα ημερών  Νοεμβρίου με επιλογές περιστατικών για ΜΕΘ.

Νοσηλεύει 150 περιστατικά κορωνοιου και στη κορύφωση του δευτέρου κύματος Νοέμβριο και Δεκέμβριο το ίδιο νοσοκομείο νοσήλευε 200 περιστατικά κορωνοϊού.