ΠΟΕΔΗΝ: Με μεγάλη επικινδυνότητα λειτουργεί για τους ασθενείς το νοσοκομείο του Πύργου

Επικίνδυνες είναι οι συνθήκες στις κλινικές κορωνοϊου στο νοσοκομείο του Πύργου. Παράλληλα ένας 41χρονος έφυγε από την ζωή και βρίσκεται για 15 συνεχόμενες μέρες στον νεκροθάλαμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε σήμερα ότι στο νοσοκομείο Πύργου επικρατούν επικίνδυνες συνθήκες στις κλινικές κορονοϊού ενώ έκανε γνωστό ότι ένας 41χρονος που έχασε της ζωή του από κορονοϊό βρίσκεται εδώ και 15 ημέρες στον νεκροθάλαμο του νοσοκομείου Πύργου.

«41 ετών παλικάρι που έχασε τη ζωή του από κορονοιο στο νοσοκομείο του Πύργου, βρίσκεται 15 ημέρες στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου επειδή αργεί να αποφασισθεί η ιατροδικαστική εξέταση που ζητάει και έχει δικαίωμα η οικογένεια.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος τόνισε πως στο Νοσοκομείο του Ρίου βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 9 ασθενείς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

«…..ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.

…… 41ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

……ΡΙΟ. 9 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.

41 ετών παλικάρι που έχασε τη ζωή του από κορονοιο στο νοσοκομείο του Πύργου, βρίσκεται 15 ημέρες στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου επειδή αργεί να αποφασισθεί η ιατροδικαστική εξέταση που ζητάει και έχει δικαίωμα η οικογένεια.

Το Νοσοκομείο του ΠΥΡΓΟΥ που επισκεφθήκαμε σήμερα λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς ειδικά κορονοιου.

Υπάρχουν μόνο τρεις παθολόγοι γιατροί για την παθολογική κλινική 38 κλινών, ταυτόχρονα οι ίδιοι τρεις παθολόγοι εξυπηρετούν δύο κλινικές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοιου 17 κλινών η κάθε μία και μία υπόπτων κρουσμάτων 16 κλινών συν τα ΤΕΠ. Τρεις παθολόγοι για πέντε τμήματα. Κανένας πνευμονολόγος.

Κανένας λοιμοξιολόγος. Δικαιολογημένα οι κάτοικοι φοβούνται μην αρρωστήσουν. Πως οι τρείς παθολόγοι είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες;

Μάλιστα οι δύο παραιτήθηκαν εξ αιτίας της κατάστασης και αναμένουν τα ΦΕΚ απόλυσης για να φύγουν από το νοσοκομείο. Θα μείνουν με ένα παθολόγο. ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΗ και φοβισμένη με αυτή τη κατάσταση η τοπική κοινωνία.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας 7 κλινών κορονοιου και 5 κλινών γενικής ΜΕΘ δεν υπηρετεί ούτε ένας ειδικευμένος με βεβαίωση εντατικολόγος.

Υπάρχει μοριακός αναλυτής αλλά γίνονται τεστ κορονοιου μόνο στα πολύ επείγοντα. Τα υπόλοιπα στέλνονται εκτός και καθυστερούν μία ημέρα τα αποτελέσματα με κίνδυνο διασποράς του ιού στο τμήμα υπόπτων.

Πριν 15 ημέρες πέθανε από κορονοιο 41 χρονών παλικάρι.

Είναι ακόμη στο Νεκροθάλαμο του νοσοκομείου. Δεν αποφασίσθηκε ακόμη η ιατροδικαστική εξέταση που ζητάει η οικογένεια.

ΜΕΘ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο πρόβλημα με τις ΜΕΘ και στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΡΙΟΥ ανέπτυξε 26 κλίνες ΜΕΘ για κορονοιο που είναι γεμάτες.

Ανέπτυξε επίσης 6 κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά που είναι γεμάτες. Υπάρχουν σήμερα 9 διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους κλινικών.

ΤΟ ΝΟΣΟΚ. ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ανέπτυξε 17 κλίνες ΜΕΘ.

7 κλίνες για γενικά περιστατικά που είναι γεμάτες και 10 κλίνες ΜΕΘ για κορονοιο που είναι καλυμμένες οι 9.

Το Νοσοκομείο του ΠΥΡΓΟΥ ανέπτυξε 5 κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά και είναι οι 3 καλυμμένες και 7 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοιου που είναι καλυμμένες οι 5.

Το ΝΟΣΟΚ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ανέπτυξε 5 κλίνες ΜΕΘ για κορονοιο και είναι καλυμμένες οι 4.

ΤΟ ΝΟΣ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ανέπτυξε το τελευταίο χρόνο 5 κλίνες ΜΕΘ οι 4 διατίθενται για περιστατικά κορονοιου που είναι γεμάτες και 1 κλίνη για γενικά περιστατικά γεμάτη. Αυτές είναι όλο και όλο οι κλίνες ΜΕΘ στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Γι αυτό και οι διασωληνωμένοι εκτός. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ δεν διαθέτει ΜΕΘ. Υπήρχε έτοιμη ΜΕΘ που δεν λειτουργούσε. Έτσι πήραν τον εξοπλισμό και τον μετέφεραν στη ΠΑΤΡΑ»