ΠΟΕΔΗΝ: Τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων

Θέση πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και εξέφρασε τους προβληματισμούς του σχετικά με την απαλλαγή των μελών της επιτροπής για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος δήλωσε: «Η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφωσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επιδιώκει τη σιωπή τους για τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διαχείρηση. Εξασφαλίζει την επιστημονική κάλυψη σε  λάθη και παραλείψεις σε επίπεδο πρόληψης και νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέχρι και για τις μάσκες μας λέγανε ότι δεν χρειάζονται στη πρώτη φάση επειδή πουλούνταν στη μαύρη αγορά.

Με τις αντικρουόμενες οδηγίες που εξέδιδαν για τους υγειονομικούς που αφορούσαν τα μέσα ατομικής προστασίας, την πρόληψη, την καραντίνα μας έστελναν ως πρόβατα επί σφαγή στη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

Την ώρα που τα μέλη της επιτροπής απαλάσσονται συνδικαλιστικά στελέχη και υγειονομικοί διώκονται υπηρεσιακά και ποινικά από τους διοικούντες το σύστημα.

Επαγγελματίες υγείας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά με αποφάσεις ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟΥ που καταλογίσθηκαν σε βάρος των νοσοκομείων σε προσφυγές συγγενών ασθενών. Εδώ καμία ευαισθησία η κυβέρνηση.

Τελικά με το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής, υπάρχει κίνδυνος να  τη πληρώσουν το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό των νοσοκομείων σε τυχόν προσφυγές από οποιονδήποτε.Όλοι εμείς εκτεθειμένοι», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.