Ποινική δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την μη τήρηση του αντισυνδικαλιστικού νόμου

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ Πρωτοσέλιδο έγινε για ακόμα μια φορά εν μέσω  πανδημίας, η ΠΟΕΔΗΝ και οι υγειονομικοί υπάλληλοι που εκπροσωπεί, λόγω της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εις βάρος του κου Γιαννάκου Μιχάλη, Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, για το αδίκημα της απείθειας. 

Επιπλέον ασκήθηκε κατά του προέδρου, του κ. Γιαννάκου, ποινική δίωξη για απείθεια.

Πριν καν  κλητευθεί επισήμως ο κύριος Γιαννάκος, πριν ενημερωθεί για την σε βάρος  του ποινική δίωξη, κύκλοι της Κυβέρνησης διέρρευσαν στον τύπο έγγραφο  της ΕΛΑΣ βάσει του οποίου σχηματίστηκε. 

Κατά τα γραφόμενα στον τύπο, στα πλαίσια συγκέντρωσης  υγειονομικών, που πραγματοποιήθηκε στις 30-9-2020, οι διαδηλωτές αν και  κλήθηκαν από την ΕΛΑΣ να ανέβουν στο πεζοδρόμιο, κατέβηκαν στο οδόστρωμα  της οδού Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν διώκεται, γιατί  παραβιάστηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφού γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι η ΠΟΕΔΗΝ είναι η πρώτη, που τα τηρεί με συνέπεια. Όπως αναφέρουν «δεν διώκεται γιατί υπήρξαν επεισόδια εκ μέρους των διαδηλωτών, αφού ομοίως  καλώς γνωρίζουν οι Κυβερνώντες, ότι την ημέρα εκείνη αυτοί, που  υπέστησαν βίαιες συμπεριφορές ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όταν μάλιστα  κλήθηκε ο κύριος Γιαννάκος στην ΕΛΑΣ προκειμένου να κατονομάσει τους  αστυνομικούς, που τον χτύπησαν, επέλεξε να δηλώσει, ότι δεν επιθυμεί την  ποινική δίωξη κανενός οργάνου, αφού δεν έχει καμία προσωπική  αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε αστυνομικό». 

«Διώκεται διότι οι  εργαζόμενοι στα πλαίσια της συγκέντρωσης τους, όπως έχουν κάνει χιλιάδες  φορές στο παρελθόν κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους. Περιττό να θυμίσουμε, ότι δεν πρόκειται περί κεντρικού δρόμου ενώ η  ΠΟΕΔΗΝ πάντοτε μεριμνά για την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της  κυκλοφορίας στα πλαίσια των συγκεντρώσεων της» επισημαίνουν. 

 Συνεχίζουν αναφέροντας ότι «κανείς μας δεν έχει την ψευδαίσθηση, ότι ο χρόνος κατά τον οποίο διέρρευσε το εν λόγω  έγγραφο, που εστάλη στην Εισαγγελία κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, αφού  συμπίπτει με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χθες η ΠΟΕΔΗΝ και  άλλοι Συνδικαλιστικοί Φορείς. Εξάλλου αφήνεται να εννοηθεί ότι είναι  προπομπός για άλλες διώξεις, που θα λάβουν χώρα στο μέλλον».

Τέλος δήλωσαν ότι «οι υγειονομικοί δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται. Είναι και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες σε κάθε δίκαιο εργασιακό αγώνα, όπως είναι καθημερινά παρόντες στην μάχη για την αντιμετώπιση της  πανδημίας και την ανακούφιση των ασθενών από τις συνέπειες του  κορωνοϊού». 

Όλο το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ: