ΠΟΥ: Μπορεί να τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στην Αφρική

Η αντίδραση της Αφρικής στην πανδημία έχει βελτιωθεί με τον καιρό, αλλά η ήπειρος πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει τον κορονοϊό. Αυτό ανέφερε η αρμόδια διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την εν λόγω ήπειρο. 

«Μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Εφόσον παραμείνουμε προσεκτικοί και ενεργούμε δυναμικά, κυρίως σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η ήπειρος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ελέγξει την πανδημία», δήλωσε η δρ. Ματσχιντίσο Μοέτι, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική.

Πρόσθεσε ότι η αντίδραση των χωρών της ηπείρου γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματική με κάθε νέο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι το πρώτο διήρκησε 29 εβδομάδες, ενώ το τέταρτο τερματίστηκε σε έξι. Ωστόσο η Ματσχιντίσο Μοέτι τόνισε ότι το 85% των Αφρικανών δεν έχει λάβει ούτε μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

«Μια σταθερή παροχή δόσεων φτάνει τώρα, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε στο να γίνουν αυτές εμβόλια στα μπράτσα των ανθρώπων», κατέληξε.