ΠΟΥ: Νέες κλινικές συμβουλές για την θεραπεία ασθενών COVID-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε νέες κλινικές συμβουλές για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19, ακόμα και για εκείνους που εμφανίζουν επίμονα συμπτώματα μετά την ανάρρωση. Ανακοίνωσε επίσης πως να γίνεται χρήση χαμηλών δόσεων αντιθρομβωτικών.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον ΟΗΕ στη Γενεύη ότι η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου είχαν εντοπισθεί τον Δεκέμβριο 2019 τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού, πρόκειται να βγει από την καραντίνα μέσα στο επόμενο διήμερο και να αρχίσει τις εργασίες για να εντοπίσει την προέλευση του ιού.

Η Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια της ενημέρωσης δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες για καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, η ίδια δήλωσε ότι δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα δεδομένα και ότι προτεραιότητα του ΠΟΥ είναι να εμβολιασθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα σε όλες τις χώρες μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της φετινής χρονιάς.