Πυρά από τον δήμαρχο Πόρου κατά ΕΛ. ΑΣ. και Λ.Σ.

Με την αστυνομία και το λιμενικό τα έβαλε ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης μετά από την έξαρση του κορωνοϊού στο νησί. Οι καταγγελίες του είναι σοβαρές και πρέπει να απασχολήσουν τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους», υποστήριξε ο Γιάννης Δημητριάδης και πρόσθεσε ότι παρά τις πιέσεις που άσκησε, η πλειοψηφία των ελέγχων αφορούσε στους καταλόγους των καταστημάτων.

«Ακόμα και όταν έγιναν έλεγχοι, όμως, δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις», τόνισε ο δήμαρχος Πόρου. Στο νησί επιβεβαιώθηκαν 30 θετικά κρούσματα και αναμένονται αποτελέσματα από άλλα 132 τεστ.

«Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι» κατήγγειλε ο δήμαρχος Πόρου και υπογράμμισε τη μεγάλη οικονομική ζημία που υφίσταται το νησί εξαιτίας του Covid-19 και της αδράνειας που επέδειξαν οι κρατικές αρχές.

«Γι’ αυτό τον λόγο, κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά, που είναι τεράστια», συμπλήρωσε ο δήμαρχος και αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακυρώσεις και αποχωρήσεις από τον Πόρο, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πληρότητα 95%.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται θα αποκτήσουν δικαίωμα να θέσουν σε αναστολή σύμβασης τους εργαζομένους και να υπαχθούν στο ειδικό καθεστώς.