Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τη στελέχωση ιδιωτικής κλινικής με γιατρούς του ΕΣΥ

Την κυβερνητική απόφαση μεταφοράς ειδικευόμενων γιατρών από δημόσια νοσοκομεία αιχμής (Ιπποκράτειο, Λαϊκό) στην ιδιωτική κλινική «Λητώ», η οποία από την περασμένη Πέμπτη δέχεται περιστατικά Covid-19 για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ, στηλιτεύουν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΚΚΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της.

Δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους».

«Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική», κατέληξε η Κουμουνδούρου.

«Αντί να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να στηρίξει το – υπό κατάρρευση – δημόσιο σύστημα υγείας με επιπλέον προσωπικό, η κυβέρνηση το αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο, μεταφέροντας γιατρούς από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές» αναφέρει το ΚΚΕ, από την πλευρά του, υπογραμμίζοντας οτι «σε αυτή την πράξη συμπυκνώνεται όλη η επικίνδυνη και βαθιά αντιλαϊκή αντίληψη της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας: Ο δημόσιος τομέας στο έλεος και ο ιδιωτικός να θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με κρατική στήριξη».

Στην παραπάνω εξέλιξη αντέδρασε σφοδρότατα και η ΟΕΝΓΕ η οποία κατήγγειλε, χθες, πως οι αρμόδιοι «μεταφέρουν γιατρούς από τα τραγικά υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσουν τις ιδιωτικές κλινικές. Αφαιρούν γιατρούς από νοσοκομεία που βουλιάζουν λόγω τραγικών ελλείψεων (Λαϊκό, Ιπποκράτειο), δεν ενισχύουν νοσοκομεία που οι ίδιοι με εντολή τους έχουν μετατρέψει σε πλήρως Covid (Σισμανόγλειο, Παμμακάριστος, Φλέμινγκ) τα οποία επίσης βουλιάζουν και στέλνουν ετσιθελικά τους ειδικευόμενους του ΕΣΥ στο ιδιωτικό Λητώ!

Αυτή είναι η περίφημη συμβολή του “ιδιωτικού τομέα” στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παχυλές αποζημιώσεις και τσάμπα ιατρικό προσωπικό στους ιδιώτες κλινικάρχες».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζήτησαν «να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για μετακίνηση ειδικευόμενων γιατρών στο Λητώ» αλλά και την «επίταξη τώρα όλων των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους».