Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ: Στάση εργασίας την Τρίτη 1 Φλεβάρη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη στάση εργασίας στην ημέρα πανελλαδικής δράση για την υγεία που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1/2//2022 από τις 12μ.μ. έως 3μ.μ.

Για την Περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12μ.μ έως 3 μ.μ. για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν στις πόλεις τους, από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στη 1μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ διεκδικεί

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.