Ρωσία: Αναστολή εμβολιασμών λόγω ελλείψεων

Σε αναστολή των εμβολιασμών σε κεντρική περιοχή της χώρας, προχώρησε η Ρωσία, εξαιτίας της έλλειψης εμβολιαστικών δόσεων, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς η χώρα ανέφερε τη μεγαλύτερη αύξηση ημερήσιων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των νέων κρουσμάτων, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην υψηλή μεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, αλλά και στην αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, με τους θανάτους να έχουν χθες καταγράψει μία αύξηση ρεκόρ, στην πρωτεύουσα Μόσχα.

Μετά τις ελλείψεις στις εμβολιαστικές δόσεις, έγινε αναστολή των εμβολιασμών από χθες, σε μερικά κέντρα εμβολιασμού στις περιοχές Μπασκίρια και Χαμπάροφσκ.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας στην κεντρική περιοχή Ουντμουρτία, δήλωσαν πως οι εμβολιασμοί θα ανασταλούν μέχρι τη Δευτέρα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε πρόσθετες δαπάνες 346,80 εκατομμυρίων δολαρίων για τον τομέα της Υγείας και την περίθαλψη των ασθενών με COVID-19.

Μέχρι σήμερα, 21 εκατομμύρια Ρώσοι από το συνολικό πληθυσμό των 144 εκατομμυρίων κατοίκων της Ρωσίας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, όπως ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 21.665 νέα κρούσματα μόλυνσης από την Covid-19, με 619 νέους θανάτους.