Σάλος για πινακίδα κατά των εμβολιασμών και των μέτρων προστασίας σε εκκλησία στη Ρόδο

Η Ρόδος στο επίκεντρο για την πινακίδα που βλέπετε. Ποιο είναι το καθεστώς λειτουργίας του ναού. Τι αναφέρει η οικεία Μητρόπολη για το περιστατικό και την ανύπαρκτη άδεια.

Δικογραφία εις βάρος δύο κατοίκων του Αρχαγγέλου, στην Ρόδο και συγκεκριμένα σε βάρος ενός 66χρονου Έλληνα και ενός 60χρονου Αλβανού, για διέγερση της δημόσιας τάξης και παράβαση του νέου οικοδομικού κανονισμού σχημάτισαν οι αστυνομικοί.

Διαπίστωσαν ότι ο Αλβανός προχωρούσε την περασμένη Τρίτη (06-07-2021) σε αυθαίρετες κατασκευές σε κτήριο ιδιοκτησίας του πρώτου. Ο Έλληνας είχε αναρτήσει στον εξωτερικό τοίχο της εισόδου πινακίδα που έγραφε: «Η Ιερά Μονή Αγίου Παϊσιου είναι κατά του Εμβολιασμού – Rapid Test κλπ, κατά της μεταμφίεσης προσώπου – μασκοφορίας 962… Κανών Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου», προτρέποντας με τον τρόπο αυτό στην μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης και διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, τον συγκεκριμένο χώρο, επισκέπτονται πολλοί πιστοί από το νησί της Ρόδου αλλά και τουρίστες.

Επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου σε κάθετη επαρχιακή οδό υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες που οδηγούν στον ναό. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με έγγραφό της κατέστησε απολύτως σαφές ότι η φερόμενη ως Ιερά Μονή Οσίου Παϊσίου Αρχαγγέλου δεν αποτελεί Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου επισημαίνοντας ότι οι Ιερές Μονές ιδρύονται με πράξη του Μητροπολίτη κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι σχετικές πράξεις ιδρύσεως δημοσιεύονται εξάλλου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο συγκεκριμένος ιερός ναός, όπως ξεκαθαρίζει η Μητρόπολη, αποτελεί κτίσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικοδομήθηκε χωρίς να υφίσταται άδεια από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.